Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Μια ιστορία αφηγείται για έναν γέρο αγρότη που δούλευε στα χωράφια του πολλά χρόνια. Μια μέρα το άλογό του το εσκασε. Όταν το έμαθαν οι γείτονες, πήγαν να τον επισκεφτούν. 
-Τι ατυχία..., του ειπαν με συμπάθεια. 
-Ίσως..., απαντούσε ο αγρότης.
 Την επόμενη μέρα, το άλογο επέστρεψε, φέρνοντας μαζί του τρία ακόμα άγρια άλογα. 
-Τι καλή τύχη, θαύμασαν οι γείτονες. 
-Ίσως..., απαντούσε ο αγρότης.
 Την επόμενη μέρα ο γιός του αγρότη προσπάθησε να καβαληκέψει ένα από τα άγρια άλογα, μα έπεσε και έσπασε το πόδι του. Γι άλλη μια φορά οι γείτονες ήρθαν να συμπαρασταθούν. 
-Τι ατυχία..., του ξανα ειπαν με συμπάθεια. 
-Ίσως..., απαντησε ξανα ο αγρότης. 
Την επόμενη μέρα στρατιωτικοί ήρθαν στο χωριό και επιστράτευσαν όλους τους νέους, εκτός από τον γιό του αγρότη, επειδή είχε σπασμένο πόδι.
 -Τι καλή τύχη, αποθαύμασαν οι γείτονες. 
-Ίσως..., συνέχισε να απαντά ο αγρότης...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Στην Αγία Γραφή αναφέρεται ότι η μοίρα του ανθρώπου είναι γραμμένη για γέννηση και θάνατο, και ανάμεσα στη διάρκεια των δυο ότι συμβαίνει είναι προκαθορισμένο. Εννοεί τη μοίρα κυρίως του θανάτου, που ούτε γιατρός ούτε μάγος μπορεί να αλλάξει, και ο καθένας πεθαίνει εκείνη τη στιγμή που είναι προκαθορισμένη.
Είναι λοιπόν η μοίρα της ανθρωπότητας προδιαγεγραμμένη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν γιατι δεν έχουν τις σωστές γνώσεις για τις αιτίες και σκοπούς της λειτουργίας του Σύμπαντος, και προπάντων δεν γνωρίζουν τον σκοπό της υλικής δημιουργίας,  ούτε τη συσχέτηση του εξιψωμένου πνεύματος και της δημιουργίας του Θεού.
Είναι γενικά παραδεχτό ότι υπάρχει κάτι ανώτερο που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια και τις αποφάσεις των ανθρώπων, και είναι παραδεχτό επίσης, ότι αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά.
Πολλοί δεν πιστεύουν στη μοίρα, ούτε πως υπάρχουν ανώτερες δυνάμεις που προκαθορίζουν τι θα συμβεί.
Πολλοί όμως πιστεύουν στο πεπρωμένο, αλλά παράλληλα δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια, αλλά παλεύουν τη τύχη τους για να δημιουργήσουν οι ίδιοι μια καλύτερη μοίρα..
Αν παρόλο το πάλεμα ξανά και ξανά δεν καταφέρουν κάτι, θα πουν ότι έτσι ήταν γραφτό να γίνει.
Είναι λοιπόν γραφτό στον καθένα, να παθαίνει ότι του γραφει η μοίρα